Studentfirande i Köping på Ullvigymnasiet

Annorlunda studentfirande i Köping

Covid -19 skapade ett annorlunda studentfirande

Jag var och dokumenterade Studenten åt Ullvigymnasiet i Köping som jag har gjort flera gånger tidigare. I år så var det så klart ett annorlunda firande i och med Covid-19 där man skall hålla social distansering. Jag skulle personligen hellre vilja kalla det fysisk distansering, det är mer korrekt tycker jag, för du kan ju fortfarande vara social men du måste se till att hålla avstånd!

Studentfirande i Köping på Ullvigymnasiet

Studentfirande under Covid -19

Det blir ett annorlunda firande för de som går ut sista året på gymnasiet i år eftersom vi alla skall hålla minst 1,5 meter avstånd till varandra för att minska smitt spridningen av Covid-19.

Jag är i Köping på Ullvigymnasiet och skall dokumentera hur deras studenter fortfarande kan få ett utspring som de så efterlängtat vill ha, men att skolan ändå eftersträvar att alla skall hålla minst 1,5 meters avstånd till varandra.

Studentfirande i Köping på Ullvigymnasiet

Två personer per student under studentfirandet

Varje elev som tog studenten fick bara ta med sig två personer till firandet på skolgården. Normalt är hela skolgården full av släkt och vänner som vill fira att någon de känner tar studenten.

Normalt är det knappt jag kommer fram med mina kameror medan i år var det inga problem alls att hålla 2 meters avstånd till andra. Jag använde mig också mycket utav mitt Canon 70-200mm F. 2.8 objektiv så jag behövde inte vara så nära de jag fotograferade. Jag höll lite extra corona-avstånd kan man säga.

I år så gick det omkring vakter och lärare för att se till så att bara föranmälda personer kom in på skolområdet och att alla skötte sig dvs. höll avstånd till varandra väl inne på skolområdet.

Jag såg två poliser som var på besök också vid ett utspring. Jag vet däremot inte om de kollade till så alla skötte sig eller om någon av dem rent av kände någon som tog studenten….

Studentfirande i Köping på Ullvigymnasiet

Egna ut-springslåtar för varje klass som firar studenten

Varje klass hade fått välja en egen låt som de skulle springa ut till och det var bara ett av många extra fix som skolan hade gjort för i år nu när studenterna fick ett annorlunda firande.

På många sätt så fick det mycket mer i år även om alla deras vänner och släktingar inte fick delta vid skolan. Alla klasserna sprang ut med 30 minuters mellanrum så att de skulle hinna fira och mingla lite innan nästa klass sprang ut.

Jag kan tänka mig att nästa års studenter i Köping kan vilja anamma lite av det extra piff som årets studenter 2020 fick. Men att vi då så klart hoppas att de inte behöver fira med några restriktioner nästa år.

Studentfirande i Köping på Ullvigymnasiet

Jag minns mitt studentfirande i Köping!

Jag kommer såväl ihåg mitt egna utspring med min studentklass på Ullvigymnasiet i Köping för ca 23 år sedan kanske… Ja tiden går fort och skolan är sig lik på ett bra sätt.

Jag har fotograferat inne på Ullvigymnasiet vid flera tillfällen. Jag hjälpt Ullvigymnasiet med att skapa varumärkesbyggande bilder som de sedan använder i sin marknadsföring för att få elever att välja just deras skola och inte något annat gymnasium för sin utbildning.

Studentfirande i Köping på Ullvigymnasiet

Studentfirande i Köping 2020

Alltid lika roligt att få föreviga en dag där precis alla är glada. Humöret hos alla är verkligen på topp. Studenterna ser så hoppfulla ut på deras framtid och bubblar av lycka över att de äntligen är klara.

Många tyckte det var jättejobbigt med ovissheten om de skulle kunna få fira sin student eller inte och så lättade när det gick att lösa på ett smidigt sätt.

Elever från Jipporådet (några elever från varje klass är med för att styra upp bal och student irande) samtalade med skolan och de kom tillsammans fram till hur de skulle kunna fira, men enligt Folkhälsomyndighetens rekommendationer med att hålla avstånd.

Studentfirande i Köping på Ullvigymnasiet

Bilder från taket under studentfirandet

Jag tog hissen upp på taket för att ta lite kreativa bilder uppifrån. Jag hade så klart med mig min drönare men den skall man vara lite restriktiv med när man har folksamlingar. Inte för att det var en stor folksamling idag men ändå då det kräver andra tillstånd.

Jag ville heller inte ha bilder från så mycket högre upp än jag var så tycker att det blir bättre bilder med min Canon 5D Mark IV och Canon 5D Mark III för det ändamålet som skolan har med bilderna.

Jag använde båda kamerorna parallellt medan jag var på taket för att snabbt kunna byta objektiv. Den ena hade jag mitt tele zoom Canon 70-200mm F.2.8 och det andra hade jag ett vidvinkel objektiv  Canon 16-35mm F.2.8 på. Så att jag snabbt kan få två helt olika sorters bilder från där jag står. Jag var på taket under en av klassernas utspring och de står på balkongen i 3 minuter så jag visste att jag hade bara 3 minuter på mig för att få fram de bilder jag ville ha.

Studentfirande i Köping på Ullvigymnasiet

Mingel och betyg utgivning-sedan kan studentfirandet börja på riktigt.

Innan elevernas utspring så gav vardera rektor tal till sina studenter och betygen lämnades ut. Och det bjöds på lite go fika 🙂

Studentfirande i Köping på Ullvigymnasiet

Covid-19- 2 meters avstånd under studentfirandet

Det fanns markeringar i golvet för vart varje elev skulle stå så de enkelt skulle kunna hålla rätt avstånd till varandra. 

Studentfirande i Köping på Ullvigymnasiet
Studentfirande i Köping på Ullvigymnasiet

Ordningsvakt håller ordning under studentfirandet

Så länge jag var på plats så tyckte jag att alla försökte göra sitt yttersta för att alla skulle få springa ut. Om någon misskötte sig så skulle det drabba alla klasserna. Här ser ni en vakt som ser till så att alla lämnar området innan nästa kan gå in och fira sina anhörigas student.

Västmanlands TV streamade Live under alla studenters utspring på balkongen

De som inte kunde delta på skolgården i Köping kunde följa hela dagens sändning via TV i soffan hemma. Västmanlands Television var på plats och streamade direkt ut i din TV ruta. Du kan hitta länken på deras hemsida.

Musikkåren Lyran firade in alla studenterna!

Köpings musikkår Lyran var så klart på plats och spelade för alla som firade studenten.

Studentfirande i Köping på Ullvigymnasiet

Musikevent såg till så att studentfirandet flöt på

Musikevent i Köping var på plats också och spelade musik för fulla muggar för att sprida lite extra partyglädje till studenterna, samt hålla koll på vilken klass som skulle ha vilken låt när de sprang ut.

Stor tack till Köpings kommun och Ullvigymnasiet för att jag fick förtroendet i år igen att föreviga ert studentfirande. Ser fram emot fler.

 

Vill du boka en fotograf?

Vill du boka fotograf som förevigar ett event du har så hör gärna av dig till mig så kan vi diskutera hur jag kan hjälpa er på bästa sätt med oförglömliga bilder. Boka mig som din fotograf.

Vill du läsa om ett annat studentfirande så läs detta.

KONTAKTA Helen Shippey
:point_right::skin-tone-2:hey@shippey.se

Din fotograf i Köping med bas i Västerås. Som ofta tar sin Dethleff husbil och reser runt på olika fotouppdrag.

Helen Shippey

Helen Shippey

Helen Shippey har i 16 år arbetat heltid som fotograf både i Sverige & utomlands. Med både Gesällbrev och Mästarbrev i Fotografyrket. Hon har fotograferat presidenten Donald Trump, H.M. Drottning Silvia, Tiger Woods mfl. för att bara nämna några kända namn som har stått framför hennes kamera. Arbetat som marknadsförings chef i 7 års tid.
Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest

LÄS ÄVEN

Fotograf Helen Shippey med en fotomodell

Varför gesällbrev i fotografyrket?

Nu har jag gesällbrev i fotografyrket? Jag vill ta Gesällbrev samt Mästarbrev i fotografyrket för att kunna visa för mina kunder att jag har rätt kompetens för att hjälpa dem på allra bästa sätt med att

Glad tjej

Välj rätt fokuspunkt!

Välj rätt fokuspunkt i dina bilder! Funderar du på vilken fokuspunkt som är rätt? Känner du att din bild inte riktigt funkar ibland? Det kan bero på flera saker så

polariseringsfilter En man och ett barn fotograferar soluppgången och fångar solflimmer

Jag använder polariseringsfilter

Behöver man ett polariseringsfilter? Du behöver ett polariseringsfilter av två skäl: Det första skälet är att se igenom reflektioner. Detta är faktiskt dess huvudsakliga jobb – att se igenom reflektioner

Studentfirande i Köping på Ullvigymnasiet

Annorlunda studentfirande i Köping

Covid -19 skapade ett annorlunda studentfirande Jag var och dokumenterade Studenten åt Ullvigymnasiet i Köping som jag har gjort flera gånger tidigare. I år så var det så klart ett

Foto-workshop kvällsfotografering

Foto-workshop 28 Mars 2020

Foto-workshop med fokus på kvällsfotografering! Det är dags för en foto-workshop där vi fokuserar på kvällsfotografering. Jag älskar att fånga ljuset i mörkret så att säga. Häng med mig på

Fotokurs Kvinna med kamera i handen

Fotokurs- privatlektioner

Privat fotokurs i Västerås Vill du lära dig hantera din digitala systemkamera bättre? Funderar på vad bildkomposition är? Kanske vill du lära dig fotografera människor, natur och/eller landskaps bilder? Kolla

Fototapet

Fototapet -egen designad

Vill du ha en egen designad fototapet? Är du trött på hur dina väggar ser ut? Visste du att du kan göra egna fototapeter från personliga bilder? -Japp du kan

Mästarbrev i Fotografyrket

Hur går det till när man tar sitt mästarbrev?

Det finns inget stopp för den kontinuerliga inlärningsprocessen inom fotografi. Det är ett område som kräver att utövare fortsätter att uppdatera sina färdigheter med den senaste tekniken och trenderna. Det

Följ Shippey för att få kontakt med våra uppdateringar

Oavsett om du är privatperson eller företagskund så är du välkommen att kontakta Shippey.

Prenumerera på Shippeys nyhetsbrev

Håll dig uppdaterad med spännande artiklar och nyheter.