så öppnar du bilder från datorn till mobilen, Social distansering har gjort oss mer digitala och ställer enorma krav på dig som företag. Vikten av sociala medier för företag 2021

Därför ska du ha en unik mediebildbank för sociala medier

Fler och fler företag investerar i en så kallad social mediebildbank vilket tillhandahåller en bildbank med bilder och video som de kan använda för publicering i sociala medier.

 

Vi vet alla att arbetet med sociala medier är ett fulltids arbete som ständigt kräver att nytt content skapas i form av bild och video.

När det gäller sociala medier kan man aldrig ha för mycket innehåll. Därför investerar allt fler företag i en så kallad bildbank för sociala medier. Detta är en bank med bilder och videor som du kan använda för publicering i sociala medier. Genom att ha en egen bildbank får du ett ständigt flöde av nytt, fräscht material som håller dina konton i sociala medier aktiva och intressanta.

 

3 fördelar med egen bildbak

Fördelarna med att ha en egen mediabank är många men här är tre viktiga: 

  1. För det första har du unikt tagna bilder
  2. För det andra är kvaliteten fantastisk och
  3. För det tredje har du stor kontroll över bildmaterialet.

Att ha en kreativ fotograf bidrar också till mer kreativa idéer som leder till bättre innehåll, du behöver bilder som gör så att du sticker ut bland dina kollegor i ranchen.

 

Är du seriös med dina sociala medier?

Så om du menar allvar med sociala medier, investera i en mediabank. Det kommer att bli det bästa investerade pengar du någonsin gjort.

pengar i en mans händer

 

Att skapa content kan lätt bli ett heltids jobb

Vi vet alla att arbete med sociala medier är ett heltidsjobb som ständigt kräver att man skapar nytt innehåll i form av bilder och videor. För att underlätta detta arbete är det en bra idé att ha en ständigt uppdaterad mediabank där de som arbetar med sociala medier hela tiden kan hitta nytt fräscht material. Med egen bildbank har du stor kontroll över bildspråket i bilderna.

 

Anlita en kreativ fotograf

Att ha en kreativ fotograf bidrar också till mer kreativa idéer som leder till bättre resultat. Huvudskälet till varför företag bör överväga att investera i en bildbank för sociala medier är att det ger individer en kontrollerad miljö = mer konsekventa budskap. När du lägger ut dina fotografiska behov på ett proffs hjälper de till att se till att ditt företags budskap kommuniceras genom deras högkvalitativa bilder.

Fotograf och fotomodell in action på ett hustak i Dubai

Säkerställa att ditt varumärke upprätthålls

Detta kommer att säkerställa att varumärkesstandarderna uppfylls samtidigt som interna resurser frigörs. Genom att ha bilderna på ett ställe kan du dessutom snabbt få tillgång till det du behöver utan att behöva leta i olika mappar eller hårddiskar.

 

En fotograf hjälper dig med din bildstrategi

Professionell fotograf tar hand om din bildstrategi och ger dig ett bildbibliotek som passar ditt varumärke och inom vilket du kan välja och vraka vad som ska visas i ditt flöde enligt ditt publiceringsschema. Denna användarvänlighet sparar inte bara tid utan skapar i slutändan en polerad och enhetlig varumärkes profil för ditt företag i sociala medier.

Ställ dig själv den här frågan: Behöver mitt företag ett försprång i sitt spel i sociala medier? Om svaret är ja, så behöver du inte leta längre än till en bildbank för sociala medier!

 

Köpa bilder från en bildbyrå – bara att ladda ner.

Bilder köpta från en internationell bildbank är ofta ”tråkiga” och enformiga och väldigt generella i sitt bildspråk och de används av tusentals andra företag så du sticker inte ut i din bransch. Att hitta rätt sorts bild med rätt kvalitet och känsla är ofta icke lönsamt eftersom det tar så lång tid för dig jämfört med att låta en fotograf skapa dina egna bildbanks bilder.

.

Gå en av mina kurser i foto och video

 

Unikt tagna bilder ger mer avkastning

 Statistik visar tydligt att bilder som är unikt tagna för det specifika ändamålet säljer mer via sociala kanaler än de som använder gratisbilder eller bilder köpta från globala bildbanker.

pengasedlar

Lita på statistiken

Hela 83% av företagen som har en unikt utformad mediabank upplever ökad försäljning efter de tagit beslut om att anlita en professionell fotograf för att skapa material proaktivt under året för dem så de ständigt har nytt material att använda.

Vill du också skapa bättre material som attraherar just din målgrupp och dina följare älskar? Hör av dig till mig så berättar jag mer. 

 

Mina 4 bästa tips till varför företag skall investera i en egen bildbank är:

  1. Du har unikt fångade bilder
  2.  Kvaliteten är fantastisk
  3. Du har stor kontroll över bilden
  4. Det ger individer en kontrollerad miljö = mer konsekventa budskap

 

Ett proffs hjälper dig säkerställa ditt varumärke

När du lägger ut dina behov av fotografering på ett proffs hjälper de till att se till att ditt företags budskap kommuniceras genom deras högkvalitativa bilder.

Detta kommer att säkerställa att du har rätt budskap i dina sociala kanaler och att ditt företags varumärke överensstämmer med ditt företags affärsplan och visioner.

 

Hjälper många med egen bildbank

Jag skapar bildbanker för social media för en mängd olika kunder, från små företag till stora företag. Låt mig veta om du behöver hjälp så pratar jag gärna med dig om dina alternativ!

Bildbank bilder Kollage av många bilder

Låt din fotograf hjälpa dig att tänka kreativt

Din fotograf hjälper dig att tänka kreativt när det gäller din bildstrategi och vilken typ av bilder du ska använda i dina sociala medier. De kommer att ha erfarenhet av att skapa innehåll som inte bara är av hög kvalitet utan också visuellt tilltalande, vilket är viktigt i dagens sociala medier-drivna värld.

 

Hur går man till väga för att skapa sig en egen bildbank?

-Använd en professionell fotograf som kan hjälpa dig med din bildstrategi

-Ta kontakt med mig så förklarar jag mer om processen och vad du behöver göra

-Att skapa en bildbank är ett utmärkt sätt att se till att ditt företags budskap i sociala medier är konsekventa, högkvalitativa och visuellt tilltalande.

 

Rätt bildformat i dina sociala kanaler

Som fotograf hjälper jag dig med rätt bildformat för dina sociala kanaler för både stillbilder och för filmer som reels etc.

 

Vilka sociala kanal är du på?

Oavsett om du använder Instagram, Facebook/Meta, Linkedin, Tiktok med flera så hjälper jag dig att skapa mappar med rätt sorts bildstorlek så du enkelt kan ladda ner och ladda upp bilder från och till rätt plats.

Innehålls planerare

Schemalägg och planera ditt innehåll

Skapa ett lager med användbart content med bild och text och schemalägg för bästa resultat.

Som professionell fotograf kan jag hjälpa dig med rätt bildformat för dina sociala mediekanaler. Jag kan också hjälpa dig att tänka kreativt med ditt social media innehåll för att hjälpa dig sticka ut i din bransch. Du kanske inte vill göra dina egna inlägg? Jag hjälper dig gärna med det också. Låt mig hjälpa dig att synas i dina sociala media kanaler.

En bildbank för media är ett utmärkt sätt att se till att ditt företags budskap i sociala medier är konsekventa, högkvalitativa och visuellt tilltalande. Genom att använda en professionell fotograf som hjälper dig med din bildstrategi kan du skapa innehåll som inte bara är on-brand utan också ser bra ut på sociala medier. Låt mig veta om du är intresserad av att lära dig mer om hur jag kan hjälpa dig!

 

KONTAKTA HELEN SHIPPEY
:point_right::skin-tone-2:hey@shippey.se

Västerås fotograf som gärna reser inom Sverige och övriga Världen i sin Dethleff husbil på olika fotouppdrag.

Helen Shippey

Helen Shippey

Helen Shippey har i 16 år arbetat heltid som fotograf både i Sverige & utomlands. Med både Gesällbrev och Mästarbrev i Fotografyrket. Hon har fotograferat presidenten Donald Trump, H.M. Drottning Silvia, Tiger Woods mfl. för att bara nämna några kända namn som har stått framför hennes kamera. Arbetat som marknadsförings chef i 7 års tid.
Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest

LÄS ÄVEN

Detalj bild på en elstolpe

Skapa intressanta bilder

Hur skapar man intressanta bilder? Vad som gör en bild intressant är väldigt subjektivt och det är väldigt lätt att följa med strömmen istället för att gå sin egen väg.

Bildbank Två killar på promenad i en backe bildbank

Egen företags bildbank

Din hälsa är viktig lika så en egen bildbank Visst kan du hålla med om att din hälsa är viktig för ditt välbefinnande det är även en egen bildbank för

UAS pilot tjej som styr en drönare

Hur blir jag drönarpilot?

Jag tänkte berätta för dig i några korta steg hur du blir drönarpilot i Sverige men ditt drönarkort gäller över hela Europa.   Som drönarpilot i Sverige & EU behöver

profilbild på Gentiana Murseli Porträttfoto Företag Västerås Skyltstället

Linkedin profilbild, är den viktig?

Hur viktig är din LinkedIn profilbild egentligen? Jag skulle säga att din profilbild på LinkedIn är jätte viktig. Din profilbild är din första kontakt med potentiella nya arbetskollegor, chefer och

Lång exponering av vattenfall i Norge

Vikten av ett media kit på er hemsida

Klurat över vikten av ett media kit på er hemsida? Har du någon gång funderat över att ha en undersida med samlade material som gör det lättåtkomligt för media, underleverantörer

två tjejer som fotograferar

Skräddarsydda fotokurser för företag

Är du kommunikatör på ditt jobb? Jag vet att arbete som kommunikatör, PR och Informatör även innehåller mycket arbete med bilder. Det ökade informationsflöde som finns kräver massor av olika

Fotokurs Kvinna med kamera i handen

Fotokurs- privatlektioner

Privat fotokurs i Västerås Vill du lära dig hantera din digitala systemkamera bättre? Funderar på vad bildkomposition är? Kanske vill du lära dig fotografera människor, natur och/eller landskaps bilder? Kolla

Bokeh effekt is på en gren

Så här gör du makrofotografering

Hur man gör man makrofotografering? I det tidigare blogginlägget viktiga begrepp och termer inom fotografering gavs en kort summering av vad makrofoto är för något. I detta inlägg ska vi fördjupa vår

Gyllene snittet

Lär dig grunderna i bildkomposition

Lär dig grunderna i bildkomposition Oavsett om du gör det medvetet eller inte så fattar du en mängd olika beslut gällande din bildkomposition av din bild varje gång du fotograferar.

Följ Shippey för att få kontakt med våra uppdateringar

Oavsett om du är privatperson eller företagskund så är du välkommen att kontakta Shippey.

Prenumerera på Shippeys nyhetsbrev

Håll dig uppdaterad med spännande artiklar och nyheter.