Fototips Porträtt på ett barn

Fototips- Låt det regna inomhus

Här kommer fototips om hur du får det att regna

Tänkte ge dig mitt fototips om hur du får det att regna inomhus. Vi vill så klart inte ha hål i taket så bildligt talat vill vi inte det skall regna inomhus men vi kan skapa regn känsla i våra bilder fast vi fotograferar inomhus.

Här tänkte jag ge dig lite fototips på hur du kan skapa vackra porträtt inomhus men att det ser ut som du står ute i regnet och tittar in.

Du behöver följande:

  • Digital kamera eller mobiltelefon med kamera
  • Glasskiva
  • Vattenspruta
  • Fotoblixt eller annan ljuskälla
  • Modell
Fototips kamera
Var försiktig när du håller i glaset så du inte skär dig.

Vid grått väder så kan du med fördel skapa olika fotoprojekt inomhus.

Du kan tex. få det att se ut som det regnar inomhus! Här använde jag och min 8 åring oss utav en glasskiva från en fotoram. Vi hade en vatten sprayflaska som vi använde för att spruta vatten på glasrutan som i vårt fall skulle symbolisera en fönsterruta.

Fototips kamera
Spraya vatten eller stänk vatten på glasskivan som agerar som fönsterruta

Finns det dåligt fotoväder?

Finns det något som heter dåligt fotoväder?

Kort och gott Nej! Olika typer av väder ger dig olika förutsättningar i ditt fotograferande istället.

Fotograferande vid regn.

I regnigt väder tycker jag du så klart skall försöka skydda din fotoutrustning mot väta. Det finns fancy plast regnkläder till din kamera som du kan köpa i en fotobutik.

Personligen har jag aldrig köpt det men har däremot vid flertalet tillfällen använt mig utav plastpåsar. Jag har alltid plastpåsar med mig och gummisnoddar /hårband som jag använder för att få plastpåsen att sitta kvar för oftast när det regnar så blåser det också. Jag klipper ett hål i påsen så den har hål i båda ändarna.

Funkar även när du är i öknen och det blåser mycket sand runt omkring så skyddar det din kamera, mer än utan den i alla fall, det har jag också använt den till. Men fint öken sand har en förmåga att komma in överallt ändå!

Profoto B1x fotoblixt

Eftersom vi har en Profoto B1x fotoblixt hemma så använde vi oss utav det med en Profoto Octa softbox med grid på men det är så klart inget måste men en ljuskälla av något slag är att föredra.

Tänk på reflektionerna

Att tänka på när du använder en fotoblixt är att den reflekterar i din glasskiva, din vinkel på fotoblixten avgör ifall den reflekterar eller inte. Vi lekte med att vi ville att den skulle reflektera för grid’en gav ett häftigt mönster tyckte min dotter, men vi provade också en del utan reflektion också. Foto är ju en smaksak på vad man gillar så prova dig gärna fram och se vad du fastnar för.

Fototips kamera
Här ser du tydligt Profoto Octa soft box med grid reflektera i ansiktet på mig.

Fototips vid grått väder

Du kan med fördel när det är grått väder ute hitta på ett inomhus fotoprojekt. Du kan tex. få det att se ut som det regnar inomhus! Här använde jag och min 8 åring oss utav en glasskiva från en fotoram. Vi hade en vatten sprayflaska som vi använde för att spruta vatten på glasrutan som i vårt fall skulle symbolisera en fönsterruta. Du kan så klart även stänka vatten på glasrutan, ta det du har hemma så krångla inte till det.

Jag gillar McGiver lösningar. (Om du inte vet vad en McGiver lösning är så kan jag säga det är när du löser allt själv utan fancy utrustning du tager vad du har hemma helt enkelt).

Tips ha en golv mopp redo

Det kan vara en fördel att ha en golvmopp till hands för det kan droppa en del vatten på golvet från glasskivan du använder, så kanske inte bra att testa denna foto setup:en vid på ditt finaste trägolv?!

Visa mig dina bilder

Jag vill gärna se vad du åstadkommer och om du gillar mitt fototips så lägg gärna upp din egen skapade bild i kommentaren här under.

Fototips kamera

 

Individ anpassad fotokurs

Vill du lära dig mer om hur du använder din kamera på bästa sätt så kan du med fördel hänga med på en av mina fotokurser. Det finns fotokurser för grupp och privata fotokurser.

Hör gärna av dig så kan vi diskutera vad du vill lära dig och vilken sorts fotokurs som skulle passa just dig bäst. Det spelar ingen roll vilken kamera du använder om det är din mobiltelefon kamera, spegellös kamera, kompakt digitalkamera eller en DSLR kamera.

KONTAKTA HELEN SHIPPEY
:point_right::skin-tone-2:hey@shippey.se

Fotograf Helen Shippey finns tillgänglig för fotouppdrag och fotokurser över hela Sverige. Hon kommer med sin husbil och utför alla fotoprojekt!

Helen Shippey

Helen Shippey

Helen Shippey har i 16 år arbetat heltid som fotograf både i Sverige & utomlands. Med både Gesällbrev och Mästarbrev i Fotografyrket. Hon har fotograferat presidenten Donald Trump, H.M. Drottning Silvia, Tiger Woods mfl. för att bara nämna några kända namn som har stått framför hennes kamera. Arbetat som marknadsförings chef i 7 års tid.
Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest

LÄS ÄVEN

Profilbild på Fredrik Bertilsson Shippey Fotograf Västerås Köping

Guide för bättre porträttfotografering

Vad ska man egentligen tänka på vid en porträttfotografering?  I ett porträtt ska personen vara i fokus och både bakgrund, kläder samt ljus ska samspela för att framhäva personen i

fotokurs deltagare

Kom igång med fotografering!

Hur du kommer igång med fotografering! Det kan finnas flera anledningar till varför det ibland är svårt att börja med något och det spelar ingen roll om det är att

Profoto A1

Profoto A1 – Ditt portabla ljus

Är Profoto A1 något att ha? Vi har länge använt oss utav Canons egna externa blixtar och de funkar superbra. Men när det kommer till studioblixtar så använder vi märket

tre personer skriver på en white board ute i naturen bildbanks bild för ditt varumärke

Det som skiljer dig från mängden är DU!

Jag visualiserar företag och varumärken! Jag hjälper företag både stora som små med bilder som förstärker deras varumärke. Detta gör jag för att framtidssäkra tillväxten och närvaron i digitala kanaler

porträtt på en kille i skogen med en mountainbike

Fotografera i skogen

Vi fotograferade i skogen det blev vår fotostudio Vi drar ut i skogen för att fotografera, den perfekta fotostudion för min kunds fotografering. Jag pratade med min kund Mattias som

två tjejer som fotograferar

Skräddarsydda fotokurser för företag

Är du kommunikatör på ditt jobb? Jag vet att arbete som kommunikatör, PR och Informatör även innehåller mycket arbete med bilder. Det ökade informationsflöde som finns kräver massor av olika

bild på många Hänglås

Hitta tillbaka till fotoglädjen?

Fotoglädjen vart är den? Ibland så mister man fotoglädjen. Hur hittar man då tillbaka till sin fotoglädje? Jag får ibland frågan är det alltid roligt att fotografera? -Ja faktiskt jag

Glad Fotograf i sverige, Helen Shippey

Varumärkesbilder

Vad säger ditt varumärke om dig? Vi väljer alla ett varumärke som vi på något sätt gillar och har fått förtroende för. I alla fall gör jag det, känner du

Följ Shippey för att få kontakt med våra uppdateringar

Oavsett om du är privatperson eller företagskund så är du välkommen att kontakta Shippey.

Prenumerera på Shippeys nyhetsbrev

Håll dig uppdaterad med spännande artiklar och nyheter.