profilbild på Gentiana Murseli Porträttfoto Företag Västerås Skyltstället

Linkedin profilbild, är den viktig?

Hur viktig är din LinkedIn profilbild egentligen?

Jag skulle säga att din profilbild på LinkedIn är jätte viktig. Din profilbild är din första kontakt med potentiella nya arbetskollegor, chefer och kunder.

Din profilbild är ditt skyltfönster utåt mot omvärlden och behöver då utstråla rätt attribut som du själv vill stå för.

Profilbild LinkedIn
Bilden är tagen med en Profoto A1 framifrån och naturligt solljus som hårljus (bakifrån)

Vad utstrålar din profilbild idag?

Har du funderat på vad din profilbild du använder dig av idag på LinkedIn vad den utstrålar? Vad säger din valda porträttbild om dig?

 

Fråga gärna en vän vad de tycker din bild säger om dig.

Det är värt att ta några minuter och fundera på vad säger min profilbild och vad tänker andra om min valda profilbild? 

Fråga gärna en vän eller kollega och se vad de tycker din profilbild utstrålar om de inte kände dig vad skulle de då få för uppfattning om dig?

 

Rätt ljus i din profilbild är viktig!

Det är viktigt att ha ’rätt’ ljus i din profilbild. Som professionell fotograf kan man med hjälp av ljus göra så att en person ser smalare eller bredare ut i ansiktet. Det beror på hur jag väljer att ljussätta porträtt bilden och vilket objektiv jag använder.

Därför kan det vara lönt att gå till en fotograf som vet hur man ljussätter porträtt jämfört med att ta en semesterbild som någon familjemedlem har tagit.

 

5 viktiga saker att tänka på vid val av din profilbild för LinkedIn!

Det finns några generella saker vi alla kan tänka på när vi väljer vår egna profilbild till LinkedIn.

  • Din bakgrund (se till så att du har en något homogen bakgrund så att det inte är något som står upp bakom ditt huvud eller axel)
  •  Ljuset (Ser man tydligt vem du är? Många glömmer att lägga till ett ljus bakifrån så kallat hårljus det är bra för att separera dig från din bakgrund)
  • Beskärningen på din profilbild (Kolla storleken så den passar och man skall inte se dina fötter utan beskär din profilbild vid brösten ungefär, man skall tydligt se vem du är)
  • Ansiktsuttrycket (Du skall se sympatisk ut så att någon törs kontakta dig, så inte för sur eller kaxig det kan ge motsatt effekt)
  • Kroppsspråk (Tänk på vad du gör med dina händer och armar, så att du även här har ett tilltalande kroppsspråk som bjuder in någon att kontakta dig, ansiktsuttrycket och kroppsspråket skall hänga ihop så att det inte talar emot varandra)
Profilbild LinkedIn
Det här är min LinkedIn profilbild. Jag vill att bilden skall utstråla att jag är lätt tillgänglig och har lätt för skratt, jag håller i min kamera för att med bilden förmedla vad jag arbetar med. Fotograferat av Therese Eriksson som arbetar som filmare.

 

Sänder din LinkedIn profilbild rätt signaler?

Oavsett om du söker jobb eller fler kunder via LinkedIn så behöver din profilbild som är det första någon ser om dig skicka rätt signaler och inge rätt känsla hos den som tittar på den. Kolla vad du  själv har för profilbild och se om du själv tycker den skickar ut rätt signaler.

 

Passar den här bilden till ditt CV?

Innan du lägger upp din profilbild så fundera på om du hade lagt till samma bild till ditt CV och skickat till en potentiell arbetsgivare? Om svaret är Nej lägg då inte upp bilden på LinkedIn heller. LinkedIn är ett affärsnätverk och bör ses och användas som det.

Man får vara personlig så klart men personlig behöver inte betyda att du skall lägga upp privata bilder som inte är tagna i ett professionellt syfte.

Profilbild LinkedIn
Du har inte bara din profilbild att visa vem du är och vad du arbetar med men även en Header bild. Så nyttja det!

 

Nyttja alla chanser att visa vem du är på LinkedIn!

Genom att använda alla platser du har möjlighet att lägga upp en bild på dig själv som visar vem du är och vad du vill göra eller vad du arbetar med, så står du ut från mängden! Missa inte den chansen!

 

LinkedIn’s Header bild.

Det finns inte bara din profilbild på LinkedIn där du kan visa vem du är utan använd även din chans till att exponera vad du gör genom en bra Header bild. 

Här har du lite mer ’reklam’ yta att använda dig utav och det tycker jag du skall göra. Här har du chans att använda dig utav en bild eller flera (en bild men flera i samma bild du måste göra det i ett redigeringsprogram, samt lägg till förtydligande text om du vill.)

De som ser din header bild är intresserade utav dig för den syns bara om någon har klickat in på din profil och det är synd att inte ta din chans att även här förtydliga vem du är.

Profilbild LinkedIn
LinkedIn header bild storlek.

 

Bilder på flera ställen på LinkedIn.

Det finns flera ställen i din LinkedIn profil där du kan lägga in bilder och länkar till hemsidor som hjälper den som tittar på din profil att få en uppfattning om dig som person.

Profilbild LinkedIn
Du kan lägga in bilder, länkar och tidigare inlägg i din profil om dig själv så varför inte nyttja det med genom att förtydliga vem du är och vad du står för.

 

Har du en uppdaterad LinkedIn profil?

Uppdatera din LinkedIn profil genom att addera bilder och länkar till vad du har arbetat med och vad du kan hjälpa andra med.

En bild säger mer än 1,000 ord sägs det så varför inte visa vad du kan tillföra andra genom bilder och länkar till passande hemsidor.

Här ovan kan du se en del utav min LinkedIn profil, där du kan lägga in bilder, länkar och tidigare inlägg i din profil om dig själv så varför inte använda dig av det genom att förtydliga vem du är och vad du står för.

Här nedan ser du hur en bit av min yrkesrolls profil ser ut där jag har lagt in bilder och länkar till saker jag arbetar med.

Du kan lägga in bilder och länkar i din yrkesrolls profil för att förtydliga mer vad du har arbetat med i de olika arbeten du har haft. Så varför inte nyttja det med genom att tydliggöra vad du har haft för arbetsuppgifter.

Se din LinkedIn profil som ditt bästa skyltfönster ut mot potentiella kunder och arbetsgivare.

Profilbild LinkedIn
Du kan lägga in bilder och länkar i din yrkesrolls profil för att förtydliga ännu mer vad du har arbetat med i de olika arbeten du har haft, så varför inte nyttja det med genom att förtydliga vad du har haft för arbetsuppgifter. En bild säger mer än 1,000 ord sägs det.

 

Vill du ha hjälp med din LinkedIn profilbild?

Känner du att det är lite övermäktigt att tänka ut vilken eller vilka bilder som passar just dig bäst så hjälper jag dig jätte gärna med att komma fram till rätt bilder för just dig.

 

Boka en gratis konsultation.

Vi träffas antingen fysiskt eller via videosamtal om det passar dig bättre.

Vi går igenom:

  • vem du är?
  • vad du står för?
  • vad för arbete /kunder du söker?
  • vem är drömjobbet /drömkunden? 
  • hobbies etc.

Ju bättre förståelse jag får om dig desto bättre kan jag hjälpa dig med rätt bilder för din LinkedIn profil. 

Jag lägger upp en plan för vår fotografering efter dina behov, kollar olika fotoplatser som passar utefter vad vi har diskuterat fram tillsammans. En del bilder kanske skall vara tagna utomhus en del i någon arbetsmiljö?

Foto platsen kan variera beroende på vem du är och vad du vill att dina bilder skall signalera och säga om dig. Det gäller att skapa unika bilder som inger en känsla hos den som tittar på dem.

 

 

Boka din fotografering

Känner du att du behöver hjälp med att skapa en ny uppdaterad LinkedIn profilbild så hjälper jag dig gärna. Boka en tid med mig. Connecta gärna med mig via min LinkedIn profil.

KONTAKTA Helen Shippey
:point_right::skin-tone-2:hey@shippey.se

Vill du läsa vidare om profilbilder som Linkedin Profilbild så har jag skrivit ett inlägg här om Hur ofta bör man ny profilbild?

Den här artikel kan också intressera dig där jag gräver lite mer om vad ditt CV bild säger egentligen.

Fotograf baserad i Västerås men reser över hela Sverige i sin Dethleff husbil på fotouppdrag och så klart övriga Världen också.

Helen Shippey

Helen Shippey

Helen Shippey har i 16 år arbetat heltid som fotograf både i Sverige & utomlands. Med både Gesällbrev och Mästarbrev i Fotografyrket. Hon har fotograferat presidenten Donald Trump, H.M. Drottning Silvia, Tiger Woods mfl. för att bara nämna några kända namn som har stått framför hennes kamera. Arbetat som marknadsförings chef i 7 års tid.
Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest

LÄS ÄVEN

tre personer skriver på en white board ute i naturen bildbanks bild för ditt varumärke

Det som skiljer dig från mängden är DU!

Jag visualiserar företag och varumärken! Jag hjälper företag både stora som små med bilder som förstärker deras varumärke. Detta gör jag för att framtidssäkra tillväxten och närvaron i digitala kanaler

Fotokurs för privatpersoner i Västerås Fotoutbildning

Fotokurs för alla

Fotokurs för alla Jag som är fotograf Helen Shippey utformar alltid mina fotokurser utefter vad kursdeltagarnas behov är. Därför kan du delta oavsett din fotokunskaps nivå. Jag kommer att hjälpa dig

Tidningsomslag på President Donald Trump

Tidningsomslag med Donald Trump

Fotograferade för ett tidningsomslag med Donald Trump Jag fick uppdraget att fotografera en presskonferens där Donald Trump skulle inviga en golfklubb som bär hans namn, Trump International Golf Club. Bokat och klart i kalendern

fotograf i västerås

Hur blir man fotograf?

Svaret på, Hur blir man fotograf är nästan som att ställa frågan hur långt är ett snöre? Det finns massor av sätt att bli yrkesverksam fotograf på. Här skall jag

Bildbank Två killar på promenad i en backe bildbank

Egen företags bildbank

Din hälsa är viktig lika så en egen bildbank Visst kan du hålla med om att din hälsa är viktig för ditt välbefinnande det är även en egen bildbank för

7 st fördelar med att anlita samma fotograf flera gånger

7 st fördelar med att anlita samma fotograf

  Många företagare har ett stort behov av bildmaterial i olika former.     Allt från reklamfotograferingar, kampanjbilder, porträttbilder, verksamhetsbilder till unika bilder till hemsida och sociala medier. Jag tänkte berätta

Shippey levererar foto, drönarbilder och video i västerås, köping och mälardalen

Lek med slutartider i din kamera

Roligt att leka med slutartider med din kamera Du lär dig bättre när du har roligt. Därför vill jag uppmuntra dig till att gå ut och lek med slutartider. Träning

Modellfotograf Helen Shippey Västerås Företagsfotograf Porträttfotograf Porträtt Modell Örebro Eskilstuna Stockholm

Ljusets betydelse i din bild

Har ljuset betydelse i dina bilder? Det snabba svaret på frågan är Ja, ljuset har betydelse för dina bilder! I mina fotokurser pratar jag ofta om vikten av just befintligheten

Fototips familjebilder bild på en familj

10 fototips till bättre familjebilder!

10 fototips till hur du tar bättre familjebilder! Önskar du precis som jag att ha fler och bättre familjebilder på din familj? Jag tänkte hjälpa dig på traven med 10

PGA Golf spelare går på en golf bana sportfotografering

Vikten av rätt bilder för företag!

Det är viktigt med rätt bilder! Vikten av rätt bilder är avgörande för dig som företag. Som företag är det viktigt att synas på sociala medier för att bland annat

Golf spelaren Henrik Stenson i Dubai på en golfbana

En dag med sportfotografen

Som sportfotograf kan dagarna se väldigt olika ut Som sportfotograf kan dagarna se mycket olika ut beroende på vad det är för kund och vad för typ av bilder som

Följ Shippey för att få kontakt med våra uppdateringar

Oavsett om du är privatperson eller företagskund så är du välkommen att kontakta Shippey.

Prenumerera på Shippeys nyhetsbrev

Håll dig uppdaterad med spännande artiklar och nyheter.