bildbank Industrifotograf Helen Shippey Fotograferar företag i Eskilstuna Köping Industrifoto

Industrifotografering i Eskilstuna

Söker du efter en industrifotograf i Eskilstuna eller Västerås?

Då hjälper jag dig super gärna!

Eskilstuna Data Mekan sökte efter en industrifotograf. De var mitt uppe i att ändra om sin grafiska profil och hemsida och då behöver de så klart nya fräscha verksamhetsbilder som passar vilka de är idag!

Jocke på Formarte som gör hela deras nya grafiska profil och hemsida hörde av sig om att hans kund hade behov av bilder till deras nya hemsida.

Samarbete är nyckeln till framgång

Samarbeten mellan oss småföretagare är grymt roligt för då har man ju helt plötsligt några fler ’kollegor’ en stund under projektets gång. En del projekt varar längre än andra. Men det är alltid lika roligt att samarbeta med andra företag i Eskilstuna – tack för förtroendet Jocke!

 

Industrifotografering Eskilstuna

Industrifotografering!

När det gäller industrifotografering är det oftast mycket kostsamt att ha en maskin ståendes stilla, vi pratar ibland miljoner per minut.

Så när jag kommer och skall fotografera hur en maskin fungerar inuti på en industri, som i det här fallet är i Eskilstuna, så gäller det att vara snabb och effektiv.

Ju mer information jag har om en maskin om vad den gör desto bättre bilder kan jag ta och förstå vad som bör vara inkluderat i bilden eller inte, dvs. vad är viktigt för bilden. 

Ögon i nacken

Vid industrifotograferingar är det bra att ha ögon i nacken. Med det menar jag att de som arbetar där vet om sina regler och var folk kommer och går så när jag som industrifotograf kommer in så är det ett nytt element för dem som de inte har beräknat eller kanske erfarit förut.

Så jag behöver ha ögon i nacken så man inte själv blir överkörd av en truck eller annan maskin som kommer åkandes eller behöver komma fram i gångarna.

Industrifotografering Eskilstuna

Var skall bilderna användas?

Vet jag från början hur och vart bilderna skall användas så kan jag på plats fotografera exakt de bilder de önskar. Jag brukar alltid fotografera några fler som jag ser på plats.

I det här fallet såg jag potential på bilder på många ställen som i detta fallet kunden inte såg. De efterfrågade därför inte efter de bilderna, för han trodde inte att det kunde vara en snygg bild.

Det är då jag som fotoexpert kliver in med mitt bildseende och tar några extra bilder som jag ser kommer att passa för kunden.

Fotograf som ser potentialen!

Med erfarenhet av att fotografera många olika branscher så tar jag med mig samma out of the box tänkande till alla mina fotograferingar. Jag ser potentialen där många andra inte ser en fin bild alls.

Ibland behöver du kanske exkludera lite för att framhäva det du vill medan du ibland behöver inkludera mer i din bild. Vet jag hur kunden tänker använda mina bilder så kan jag på plats fotografera direkt till hemsidan med stående eller liggande bilder.

Självklart kan alla bilder beskäras men då är det risk att någon som man vill ha med i bild måste beskäras bort för att passa i storlek. 

Industrifotografering Eskilstuna
Fotograf Helen Shippey in action under en industrifotografering i Eskilstuna.

Min fotoutrustning!

Som fotograf har jag alltid med mig en uppsjö av fotoutrustning. Det är ofta jag inte använder allt men jag gillar att vara förberedd så jag kan vara så kreativ som situationen och bilden kräver.

På just den här industrin så konstaterade jag snabbt att använda blixt med stativ tog för mycket plats och kunde potentiellt vara lite farligt för alla inblandade. Det är ofta av stor vikt att medarbetarna på en industri kan fortsätta utföra sina vanliga arbetsuppgifter, i det här fallet Eskilstuna Data Mekan. 

Det kan kosta flera miljoner för en industri att stå stilla med en maskin så en fotografering för en Industri kan potentiellt vara väldigt dyr om man inte är uppmärksam och samarbetar.

Som fotograf är det bra att ha förståelse för hur deras arbete fungerar så att det blir så lite avbrott som möjligt för dem.

Profoto A1 – små och smidiga

När jag fotograferar använde mig ofta av de små Profoto A1 portabla blixtrarna. Just för att de är så små och du kan placera dem i skrymslen och ställen andra foto blixtrar inte får plats. Men jag använde mig mycket av befintligt ljus också allt är beroende på vilken känsla jag ville skapa och den ljustillgång jag har. För att vara en industriverkstad så var den väldigt ljus måste jag säga. Det är inte alltid jag har det så lyxigt med så mycket befintligt ljus.

Industrifotografering Eskilstuna

I min kameraväska för en industrifotografering

För det här foto jobbet använde jag många olika objektiv och tre olika kamerahus. Vad jag använder när beror på vad jag skall fotografera och återigen var bilden skall användas och på vilket sätt.

Det är viktigt att jag har fått förståelse för vad som är betydelsefullt i bilden. Så jag sätter skärpan i bilden på rätt ställe. (Jag väljer vart tittarens ögon skall falla i bilden genom vart jag har satt skärpan).

Mina kamera objektiv:

Canon 100mm Macro F2.8,

Canon 50mm F1.4,

Canon 70-200mm F2.8

Canon 24-70mm F2.8

Canon 16-35mm F2.8

Mina kamerahus:

Canon 5D mark 4

Canon 5D mark 3

Canon 7D mark 2

Industrifotografering Eskilstuna

Ljussättning för din industrifotografering

Jag fotograferar bilder i din företagsmiljö som skapar en äkta känsla. Jag använder en ljussättningsmetod där jag mixar ditt befintliga ljus du har i din industrilokal med mina egna Profoto blixtar som jag tar med mig. Detta gör så att jag helt enkelt förstärker det naturliga ljus som du redan har i din industrilokal.

Industrifotografering Eskilstuna

Inkludera människor i deras verkliga miljöer

För att lyckas med industrifoto krävs det lite grand från mig som fotograf.

Jag är en rutinerad industrifotograf och har lång erfarenhet av att få personer framför kameran att slappna av. Skapa rätt känsla i bilderna är jätteviktigt för er slutprodukt. Jag är snabb och missar inte ögonblicksbilderna när de uppstår. Att ha med lite grand av en människa inger alltid mer känsla i era bilder. 

Industrifotografering Eskilstuna

Industrifotograf med lång erfarenhet

När det kommer till industrifotografering är det en del faktorer som spelar roll ifall det blir en bra bild eller inte. Jag tänker på bildkomposition, rätt kläder och utrustning på era kollegor, rätt logga på rätt ställe, kroppsspråk och självklart ljussättningen.

Jag kan göra listan jättelång på vad jag tänker på när jag fotograferar. Men kort och gott jag tänker på allt. Så att du kan känna dig lugn och trygg med att du får bra och användbara bilder.

Industrifotografering Eskilstuna

Drönarbilder på din industrilokal

Behöver du drönarbilder på din industrilokal så fixar jag självklart det med. Jag har olika drönare som jag använder mig utav beroende lite på uppdrag och väder och vind vid fototillfället.

I det just det här fotouppdraget så valde vi bort att ta bild med drönare. Men det kanske passar dig och din industri bättre?

Arealbilder som berättar vart du finns

Har du kundbesök rekommenderar jag att ha areal bilder på din hemsida. Din kund känner då igen sig när de kommer till dig från de bilder de har sett.

Boka mig för din industrifotografering

Vill du att jag skall komma ut till dig och ta industribilder på ditt företag?

Boka in ett samtal med mig så diskuterar vi vilken fotografering som blir bäst för just dig och ditt företag.

 

KONTAKTA Helen Shippey 
:point_right::skin-tone-2:hey@shippey.se

Industrifotograf, Eskilstuna & Västerås som bas men reser även runt ofta i min Dethleff husbil till olika fotoprojekt runt om i Sverige och norden.

Industrifotografering Eskilstuna
Helen Shippey och Jocke Andersson Berg
Helen Shippey

Helen Shippey

Helen Shippey har i 16 år arbetat heltid som fotograf både i Sverige & utomlands. Med både Gesällbrev och Mästarbrev i Fotografyrket. Hon har fotograferat presidenten Donald Trump, H.M. Drottning Silvia, Tiger Woods mfl. för att bara nämna några kända namn som har stått framför hennes kamera. Arbetat som marknadsförings chef i 7 års tid.
Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest

LÄS ÄVEN

barn ute i skogen bland löv

Hur fungerar en familjefotografering?

Funderar du på att föreviga din familj med lite familjebilder? Med en familjefotografering fångas äkta känslor mellan människor och ni får vackra och personliga bilder som speglar just er familj.

Helen Shippey Professionell fotograf gesällbrev Västerås Eskilstuna

Mentorskap i fotografi

Söker du efter en Mentor i fotografi? Söker du en Mentor för att driva ditt fotograferande till nästa nivå? Jag har, som du kanske är medveten om, under 10 års

Modellfotograf Helen Shippey Västerås Företagsfotograf Porträttfotograf Porträtt Modell Örebro Eskilstuna Stockholm

Ljusets betydelse i din bild

Har ljuset betydelse i dina bilder? Det snabba svaret på frågan är Ja, ljuset har betydelse för dina bilder! I mina fotokurser pratar jag ofta om vikten av just befintligheten

Al Badia Golf Klubb byggnad

Hur man tar inredningsbilder

Inredningsbilder är kul-fullt med detaljer I detta inlägget ska jag beröra ämnet interiörfotografering som blivit oerhört populärt de senaste åren. Interiörfotografering är namnet för fotografering inomhus av till exempel inredning,

Tidningsomslag på President Donald Trump

Tidningsomslag med Donald Trump

Fotograferade för ett tidningsomslag med Donald Trump Jag fick uppdraget att fotografera en presskonferens där Donald Trump skulle inviga en golfklubb som bär hans namn, Trump International Golf Club. Bokat och klart i kalendern

bildbank Industrifotograf Helen Shippey Fotograferar företag i Eskilstuna Köping Industrifoto

Industrifotografering i Eskilstuna

Söker du efter en industrifotograf i Eskilstuna eller Västerås? Då hjälper jag dig super gärna! Eskilstuna Data Mekan sökte efter en industrifotograf. De var mitt uppe i att ändra om

Gyllene snittet

Lär dig grunderna i bildkomposition

Lär dig grunderna i bildkomposition Oavsett om du gör det medvetet eller inte så fattar du en mängd olika beslut gällande din bildkomposition av din bild varje gång du fotograferar.

Shippey levererar foto, drönarbilder och video i västerås, köping och mälardalen

Lek med slutartider i din kamera

Roligt att leka med slutartider med din kamera Du lär dig bättre när du har roligt. Därför vill jag uppmuntra dig till att gå ut och lek med slutartider. Träning

Följ Shippey för att få kontakt med våra uppdateringar

Oavsett om du är privatperson eller företagskund så är du välkommen att kontakta Shippey.

Prenumerera på Shippeys nyhetsbrev

Håll dig uppdaterad med spännande artiklar och nyheter.