Om Shippey

av Helen Shippey
Fotograf Helen Shippey med en modell sittandes i öknen i Dubai

Shippey tog sin grund 2007 i Egypten

Allt är tyst, ingen vågar andas, svettpärlorna på människors pannor blir till tunga droppar som rinner ned för deras ansikten. Det enda som hörs är syrsornas lågmälda och statiska ljud. Taba Heights golfbana är slående vacker, det är något med ljuset som lågt letat sig in över hustopparna. Klockan är strax efter nio på morgonen och de böljande gröna gräsytorna med dess perfekt beskurna kanterna är mer påtagliga än tidigare.

”Varje centimeter är genomtänkt, inte konstigt att stora matcher spelas här”, hinner jag tänka innan jagsnabbt rycks upp ur mina tankar när David Lynn slår ut från fjärde hålet. Sorlet av applåder hör jag knappt, hela mitt inre är fast besluten över det antalet bilder jag precis hann ta med min kamera. På skärmen visas knivskarpa bilder av David Lynn briljanta utslag. Idag följer jag inte matchen, utan är här på uppdrag att göra en banguide åt Taba Heigts. En guide som förklarar det perfekta slaget, bäst sätt att stå på när man slår ut och bra saker att tänka på vid varje hål. Resultatet ska bli en vacker Coffee Table Book, en sån man vill ha liggande på vardagsrumsbordet bara för att den är så vacker.

Björnön skog med solstrålar genom lövverket mot marken

Några veckor efter bokens lansering har jag redan hunnit med åtskilliga nya golfprojekt. Däribland PGA-touren och enskilda porträttuppsättningar där professionella spelare mötte amatörspelare på banan. Dessa uppdrag har nu lett till än fler projekt, på helt andra platser.

Så när telefen ringer och en tidigare kunds namn ”Omar” lyser upp displayen svarar jag glatt och förväntansfullt, men hinner knappt säga hej förrän han tar vid ”Helen, vi

har redan sålt slut på första upplagan av boken du gjorde. Det är fantastiskt, alla kommenterar dina bilder och vill ha med sig ett exemplar hem.”

Tanken gör mig rörd, Omar är en härlig kille som gärna tar ut svängarna i det kreativa för att hitta nya sätt att fånga sina kunders intressen. Jag slås av tanken att jag är privilegierad att ha ett så fritt, roligt och äventyrslystet arbete där jag får träffa så fantastiska människor dagarna i enda.

Glad Fotograf i sverige, Helen Shippey
Donald Trump Helen Shippey fotograferar Donald Trump i Dubai

Som när jag fotograferade bl.a Donald Trump när han invigde en golfbana (som givetvis bar hans namn) och som sen blev omslagsbilder för en stor golftidning. Som professionell och officiell fotograf fick jag också tillgång till VIP-arean Players Lounge där spelarna vilar och umgås. Där umgicks jag flitigt med namn som Alex Norén, Henrik Stenson, Annika Sörenstam, Sir Nick Faldo, Gary Player, Tiger Woods. Dessutom kom jag att följa Rory McIllroy och Sergio Garcia’s karriärer noga när de var på plats.

Idag bor jag i Sverige, i Västerås som ligger vackert placerat intill Mälaren men gör då och då avstickare för spännande projekt utomlands.

Professionell Golffotograf Helen Shippey Sportfoto Sportfotograf Pressfotograf Golf Tour Fotograf

Högtalarna på flygplatsen sprakar till och meddelar att flighten till Dubai nu påbörjat boardingen vid gate 32. Sex år senare har jag blivit ett eftertraktat namn i Dubai, speciellt i golfsammanhang.

Jag har följt och dokumenterat samtliga Omega Dubai Desert Classic-turneringar, både för herrar och damer. Men samtidigt har jag också etablerat en bredare kundkrets där jag experimenterat med bebis- och familjeporträtt. Så idag, sex år senare, har jag landat i kombinationen.

Inte för att jag tycker mindre om att fota bebisar och familjer, utan för mitt stora intresse av företag och golf. Golf har blivit en naturlig sak för mig att fotografera. Har till och med kanske en fördel av att själv spela, och därmed kunna planera spelarens nästa steg redan innan det gjorts.

Jag lyckas då återspegla den bästa bilden och därigenom nå ett förstklassigt resultat. Och att gestalta företag är för mig lika intressant som golf. Det faller mig naturligt att hjälpa dom lyckas visa upp sig från sin bästa sida.

Det blev många spännande händelser i Dubai och jag har åtskilliga historier att berätta från den tiden.

Helen Shippey Professionell fotograf gesällbrev Västerås Eskilstuna

Min samlade kunskap från mina år utomlands gör att jag kan nicha mig på företagsbilder som verkligen spelar i en egen liga. Och gör också att jag blir anlitad på grund av min skicklighet att skapa bilder som väcker intresse och som upplevs ”coolare” och ”annorlundare” än många andra i regionen, snarare än anlitad för prisbilden.. Men också att jag blir anlitat på grund av min skicklighet att skapa bilder som väcker intresse och som upplevs coolare och mer annorlunda än många andra i regionen snarare än anlitad för prisbilden. Mina kunder förväntar sig fingertoppskänslighet och kvalitet i varje steg och det är precis vad jag erbjuder — Shippey är premium.

”Helen hjälpte mig med att ta fram lite bildmaterial för min website och sociala medier. Helens kreativitet och lättsamma framtoning gjorde det både enkelt och roligt att få fram unika och högkvalitativa bilder. Kommer definitivt höra av mig till Helen nästa gång jag behöver hjälp med att ta fram bildmaterial.”

Mattias Avelin JayOhBee AB

Redo att testa Shippey?

Shippey finns här för dig, på riktigt! Helen hjälper dig med allt från införsäljning till bokning och genomförande av din fotografering.

Skiljs våra vägar här?

Hoppas naturligtvis inte det. Men känner du dig minsta osäker på något så rekommenderar jag de här länkarna nedan så vi kan få lite mer tid till att övertyga dig.

Prenumerera på Shippeys nyhetsbrev

Håll dig uppdaterad med spännande artiklar och nyheter.