två tjejer som fotograferar

Skräddarsydda fotokurser för företag

Är du kommunikatör på ditt jobb?

Jag vet att arbete som kommunikatör, PR och Informatör även innehåller mycket arbete med bilder. Det ökade informationsflöde som finns kräver massor av olika sorters bilder dagligen till alla de olika sociala plattformarna som du ansvarar för. Därför assisterar jag företag med fotokurser för att hjälpa er med att ta bättre bilder själva.

Skräddarsydda fotokurser för dig och dina kollegor

Du behöver med jämna mellan rum lägga upp bilder på dina sociala plattformar, nyhetsbrev, uppdatera din hemsida med veckonyheter med mera. För att informerar dina kunder om vad ni håller på med, både gällande erbjudanden men även evenemang och behind the scene bilder dvs vad du och dina medarbetare gör till dagligdags. Det krävs med andra ord ett oändligt flöde av bilder som representerar ditt företag på bästa sätt.

Känner du att du behöver hjälp på traven med att ta bättre bilder?

Jag är ofta ute hos företag och hjäper dem med hur de hanterar sin fotoutrustning, oavsett om det är deras mobiltelefon kamera de använder eller om de har en företags digitalkamera. Jag ger dem tips och trix som gör så att de kan ta bättre bilder med den fotoutrustningen de har till sitt förfogande.

 

Fotokurser för företag!

Jag är här för att hjälpa dig med att sköta dina arbetssysslor på ett mer effektivt sätt när det gäller hur du tar bilder och filmer till era olika sociala plattformar.

Jag kan hjälpa er med allt från hur du blir mer effektiv med din mobilkamera till hur du använder företages digitala DSLR kamera för att utföra dina fotograferings arbetssysslor.

Fotokurser som är halvdag eller heldag.

Jag har fotokurser som är halvdags fotokurser och/eller heldags fortsättningskurser för dig som företagare. Vi går igenom precis det du har behov utav men det handlar oftast om följande:

 • Hur du skall tänka med alla de olika storleks formaten?
 • Hur funkar ISO?
 • Hur använder du bländaröppning på bästa sätt när du komponerar en bild.
 • Hur funkar slutartid?
 • Hur påverkar ISO, Slutartid och Bländare varandra?
 • Hur fotograferar och filmar man med reflex skärm?
 • Hur skall man tänka gällande ljus?
 • Skall man använda kort eller långt skärpedjup?
 • Hur funkar kamerans blixt?
 • Hur skall du tänka när du tar gruppbilder?
 • Hur skall du ta ett porträtt på en kollega?

Du behöver allt oftare kunna ta snabba bilder vid ditt företags event, mässa samt hälsa en nyanställd välkommen etc, så då är det skönt att ha lite lätta hjälpmedel i bak huvet, som gör att dina bilder och arbetsflöde blir smidigare och effektivare. Jag vill hjälpa till att underlätta ditt arbete med bilder.

Fotokurs
Företagsfotograf Västerås Helen Shippey Företag Fotograf Verksamhetsbilder

Fotokruser under en halvdag

Jag kommer till ditt företag och utbildar er på plats då har vi tillgång till allt som du har under din arbetsdag och du och dina kollegor lär dig hur du hanterar din kamerautrustning oavsett om det är din mobilkamera eller företagets digitala kamera som vi bara provar via Auto läge, för att inte krångla till det för mycket. (Heldagskursen går igenom hur man fotograferar mer kreativt med en digital DSLR kamera)

Jag förstår att det ofta blir mobilkameran som används flitigast för den är alltid med dig. 

Jag går igenom lite enkla tips och trix på hur du skall använda din mobila kamera på bästa sätt. Få ut maximalt utav den helt enkelt.

 • Vi pratar och testar hur det ser ut i olika ljusförhållanden
 • Vi pratar om appar och kollar hur de fungerar
 • Vi pratar om mobilens olika foto och film lägen som den har allt från android till apple telefoner.
 • Vi diskuterar och testar olika skärpedjup
 • Vi kollar hur olika bakgrunder på verkar den/det du fotograferar
 • Vi kollar hur du snabbt får ut din bild från din mobil till era sociala plattformar.
 • Vi går igenom och testar bildkomposition.
 • Vi tränar på att ta porträttbilder på kollegor med och utan reflexskärm.
 • Vi testar hur man tar en gruppbild.
 • Vi pratar lite grand om ljud om du gör film klipp.
Fotokurser för företag

Heldags fotokursen.

På heldags fotokursen så har vi systemkameran med oss och försöker komma från auto läget till de kreativa lägena. Vi går in djupare i tekniken och dess möjligheter du har med din systemkamera. Jag kommer till dig och visar dig hur du skall använda din egna fotoutrustning.

 • Vart hittar du alla olika inställningarna?
 • Vi går in djupare på vad betyder ISO?
 • Testar hur olika Bländare påverkar bilderna?
 • När bör använda slutartid istället för bländare?
 • Hur funkar kamerans blixt?
 • Hur fungerar externa blixtrar om du använder det.
 • Skall du fotografera i RAW eller JPG?
 • Kan prata lite om redigeringsprogram om ni önskar.
 • Hur använder man en reflexskärm?

Skräddarsydd fotoutbildning/fotokurs

Vi skräddarsyr fotoutbildningar till ditt företag så är det något specifikt du vill att vi skall gå igenom så gör vi så klart det. Ju mer vi vet om dig och ditt företag och ditt arbetssätt ju bättre fotoutbildning kan vi skapa till dig.

Här kan du kan läsa lite mer om mina fotoutbildningar.

Boka din fotokurs

För att kunna skräddarsy en bra fotokurs till dig så vill vi veta lite om ditt företag, dina mål med att vara på social media vad du vill skicka ut för signaler till dina kunder etc. Ju mer jag vet om dina företags mål desto bättre fotokurs kan jag skapa till dig. Du har självklart till gång till mig som fotograf efter kursen också när frågor dyker upp, det är bara du hör av dig så hjälper jag dig gärna.

Du bokar din fotokurs genom att mejla eller ringa mig så tar vi det därifrån. Jag har de flesta fotokurser i Västerås, Örebro och Eskilstuna men reser självklart till andra städer i Sverige också för att hålla fotokurser. Jag håller även fotokurser / Fotoföreläsningar online om du önskar det.

Fotografen, Helen Shippey som håller i din fotokurs har självklart både gesällbrev och mästarbrev inom fotografiyrket.

Här kan du läsa mer om vad det innebär att inne ha gesällbrev och mästarbrev inom ett hantverksyrke som fotografi.

Fotokurser för företag
Helen Shippey tackar sin mamma för att hon tog denna bilden med sin mobiltelefon.

 

KONTAKTA HELEN SHIPPEY 
:point_right::skin-tone-2:hey@shippey.se

Fotokurser för företag

 

Helen Shippey

Helen Shippey

Helen Shippey har i 16 år arbetat heltid som fotograf både i Sverige & utomlands. Med både Gesällbrev och Mästarbrev i Fotografyrket. Hon har fotograferat presidenten Donald Trump, H.M. Drottning Silvia, Tiger Woods mfl. för att bara nämna några kända namn som har stått framför hennes kamera. Arbetat som marknadsförings chef i 7 års tid.
Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest

LÄS ÄVEN

7 Trender inom foto 2021

Vad är bildkomposition?

  Bildkomposition handlar om hur din bild är uppbyggd dvs. komponerad. Hur du kommer hem med Pang bilden varje gång! Har du kommit hem från en att ha tagit lite

fotograf i västerås

Jobba som fotograf – Hur funkar det?

Hur är det att arbeta som fotograf? Många har frågat mig hur det är att jobba som fotograf i Västerås, Sverige och Världen? Svaren är givetvis många, men jag ska

Detalj bild på en elstolpe

Skapa intressanta bilder

Hur skapar man intressanta bilder? Vad som gör en bild intressant är väldigt subjektivt och det är väldigt lätt att följa med strömmen istället för att gå sin egen väg.

Fotokomposition Män ligger och vilar på en bänk

Börja med gatufotografering

Gillar du gatufotografering? Gatufotografi eller street photography handlar om att fånga spontana ögonblick av människor i offentlig miljö. Personligen älskar jag gatufotografering då man verkligen får tillfälle att använda sin

ernie els golfare vid soluppgpng

Fotografera soluppgångar

Vad skall du tänka på när du fotograferar en soluppgång? Det finns en del att tänka på vid fotografering av soluppgångar och det krävs även viss förberedelse. Genom att ta

polariseringsfilter En man och ett barn fotograferar soluppgången och fångar solflimmer

Jag använder polariseringsfilter

Behöver man ett polariseringsfilter? Du behöver ett polariseringsfilter av två skäl: Det första skälet är att se igenom reflektioner. Detta är faktiskt dess huvudsakliga jobb – att se igenom reflektioner

Professionell Företagsfotograf Helen Shippey i Västerås

Fotografera i skymning i Västerås

Att fotografera i skymning skapar nästan alltid vackra bilder.  Det är ett super vackert ljus i skymningen precis innan solen går ner. Gyllene timmen (Golden Hour) ja, kärt barn har

Rally fotografering i skogen

Utmaningen med rallyfotografering

Vilka kamera inställningar för rallyfotografering? Rallyfotografering är super kul sommar som vinter, det är bara din klädsel som varierar. Att fotografera race, rally och rallytävlingar är inte alltid guld och

Följ Shippey för att få kontakt med våra uppdateringar

Oavsett om du är privatperson eller företagskund så är du välkommen att kontakta Shippey.

Prenumerera på Shippeys nyhetsbrev

Håll dig uppdaterad med spännande artiklar och nyheter.