fotograf i västerås

Jobba som fotograf – Hur funkar det?

Hur är det att arbeta som fotograf?

Många har frågat mig hur det är att jobba som fotograf i Västerås, Sverige och Världen? Svaren är givetvis många, men jag ska försöka bena ut i några korta tips vad jag hjälper dig med!

Och jag ser inte det som ett jobb att vara fotograf. Jag ser det mer som en livsstil och att träffa nya människor är alltid kul. Som kvinnlig fotograf i Västerås och världen har jag fått jobba hårt för att bli accepterad.

Fotograf bilder
En fashion fotografering till en klädbutik i Köping, Västmanland, Sverige

Varför ska du anlita mig som fotograf? Och hur kan jag hjälpa dig med dina bilder?

 

När du anlitar mig som fotograf i Västerås eller världen skapar vi tillsammans en professionell miljö till dina bilder. När vi skapar dina bilder använder jag alltid professionella kameror. Antingen använder jag mig av naturligt ljus eller artificiellt ljus beroende på vad dina bilder ska symbolisera. Det jag vill skapa är en trygg och avslappnad miljö som fotograf och som skildrar olika människor, platser och tillställningar. Vissa fotografer fokuserar på studioarbete, medan andra utforskar den naturliga omvärlden. Varje människa har något unikt att berätta och det har också du. Självklart har jag som fotograf många fina platser och guldkorn i Västerås och världen.

Fotograf bilder
Fotograf Helen Shippey med sin kamera i Västerås, Västmanland, Sverige.

Olika nischer när du ska välja din fotograf.

När du väljer en fotograf så vill jag du ska veta att alla är specialiserade på olika foto nischer. Jag själv vill inte sätta in mig i ett fack, utan jag vill utvecklas med dig som kund. För dig vill jag kunna visa upp min konstnärliga förmåga på ett unikt sätt och skapa det du önskar.

Vill du utbilda dig till fotograf eller ha det som hobby?

Många har sagt att de behöver hjälp för att komma igång som fotograf. För att bemöta förfrågningarna angående foto och film förbereder jag en utbildning online som jag ska kunna erbjuda dig. Dessa fotoutbildningar är utformade för att utveckla de färdigheter och kunskaper som uppdragsgivare kräver av dig som fotograf. Läs mer om mina fotokurser här.

Fotograf bilder
Fotograf Helen Shippey med kund i Arboga, Västmanland, Sverige

Uppdrag du kan anlita mig på som fotograf i Västerås & Sverige

 

Vad innebär det att vara Frilans fotograf?

När jag blir anlitad som frilans fotograf är det ofta till specifika jobb. Du kan anlita mig på frilans basis i min hemstad Västerås. Men självklart kan du anlita mig runt om i Sverige och Världen. Du som anlitar mig kan vara företagare, dagspress, influencer eller driva ett magasin.

Många av mina fotograf kollegor arbetar uteslutande i vissa delar av branschen, som bröllopsfotograf, företagsfotograf. Tillsammans med dig kan vi göra många olika kreativa projekt för att utvecklas eller skapa givande samarbeten. Oavsett vad vi skapar är jag mån om att vi ska ha kul under fotograferingen!

Mer parten av min tid som fotograf lägger jag på att hitta nya kreativa idéer till dig som kund.

Fotograf bilder
En del av Burj Khalifa i Dubai, F.A.E.

Investera i fotokonst till dina väggar!

Har du funderat på fotokonst till hemmet eller kontoret? Om du vill ha en specifik bild så kan jag ordna det åt dig. Jag fokuserar självklart på fotografins konstnärliga sida och väljer mina egna motiv som jag säljer på utvalda ställen. Det jag ser är att den typiska köparen vill ha foto tapeter hemma eller tavlor på väggarna. Företagare vill ha bilder att liva upp kontoret med. Vart vill du ha dina bilder?

Fotograf bilder
En snöig väg utanför Östersund, Jämtland, Sverige

Hur är det att bli anlitad till media produktioner och press?

Jag samarbetar oftast med lokala och internationella magasin, media produktioner, digitala tidningar, tryckt press (fotojournalist uppdrag). Uppdragen är oftast på en specifik ort där mina kunder vill göra en samhälls skildring med hjälp av dokumentära bilder. Det är oftast korta led tider på fotouppdragen då bildbyråer som TT och olika tidningar/magasin behöver foton tagna direkt. Som fotograf har jag oftast med mig en journalist här i Västerås. Självklart när du anlitar mig i Världen eller Sverige så kan jag också bara göra dokumentationen. Det som bestämmer alltid är hur du vill ha det.

Hur gör du för att boka mig som fotograf?

Du bokar mig smidigt som fotograf och jag är då ansvarig för att följa dina önskemål ner till minsta detalj. För dig som klient har jag skapat en affärsmodell som gör prissättning och alternativ tydligt, synligt och tillgängligt. När du anlitar mig är det mer en investering än ett pris på en fotografering. Min modell till dig är istället kvalitet och känsla.

Du kan känna dig trygg när du bokar din fotografering då jag har Gesällbrev och Mästarbrev. Läs om vad det betyder mer för dig HÄR.

När du anlitar mig som professionell fotograf så kan du förvänta dig: erfarenhet, kunskap, kreativitet, professionellt bemötande. Du och dina idéer kommer alltid att vara i fokus för mig. Jag har valt fotograf yrket för att jag älskar att fotografera till dig som jobbar på nyhetsbyrå, digitalt magasin, företag. Utmana mig mer än gärna.

Hur går det till när jag redigerar dina bilder?

Slutligen är jag som din fotograf ansvarig för den digitala eller fysiska utvecklingen av dina bilder. Jag kan självklart vara ansvarig för liten eller större del av din redigering av alla bilder vi skapar tillsammans. När jag framställer tryckta foton eller digitala upplagor kommer jag hjälpa dig att nå ett perfekt resultat i Photoshop & Lightroom. När du anlitar mig yrkesverksam fotograf så följer jag alltid branschens riktlinjer och vad som gäller vid en fotografering.

Redigeringsprocessen av dina bilder är en stor del av ditt perfekta resultat. Det är därför du också väljer en professionell fotograf. Redigeringen du får kan inkludera en enkel beskärning eller kan innefatta att ändra färgscheman, belysning, lägga till eller ta bort objekt från bilder för att ”rensa upp dem”.

Som din fotograf vill jag hjälpa dig med redigeringen för att garantera ett bra slut resultat. Bilderna ska komma till sin rätta på sociala medier, digitalt, reklam material & broschyer. Både du och jag vet hur självklart hur liten plats det är för att synas digitalt i cyber djungeln.

Vad är priset på en fotograf & Varför?

Du väljer mig som fotograf bara för att få kvalitet och inte en billig fotograf. Varför du investerar är för att du får en fotograf som bryr sig om detaljerna och använder sig av en professionell kamera utrustning till dina bilder.

Det kan bli jätte tokigt om man har fel utrustning med fel färger och konstiga hudtoner men även kläder kan få fel färger när du ska använda dina bilder i print eller digitalt.

Så utrustningen för mig är A och O när jag redigerar dina foton. Jag tar alltid med mig ljus och använder mig alltid av professionell kamera utrustning till dina bilder. Självklart ska du kunna kräva det när du anlitar mig som din fotograf och till din investering.

Det finns många genrer av fotografering.  Jag drivs av nya utmaningar och vill ej fastna i ett fack eller nisch. Utmana mig mer än gärna!  Följande är bara några exempel på fotouppdrag jag kan hjälpa dig med:

Vad är det viktigaste för dig när du anlitar en bröllopsfotograf?

Bröllopsfotografering är mycket speciell för mig och det jag vill hjälpa dig med är att få fram dom intima och känsliga bröllops bilderna från er viktigaste dag tillsammans som kommer leda er in i framtiden som man och hustru.

Bröllopsdagen är vanligtvis en av de viktigaste och minnesvärda dagarna i en människas livstid, och en som ni kommer att komma ihåg i många år framöver. Därför, för de flesta par, så är det inte bara helt vanliga bilder utan man vill ha med kärleken, skratten och mötena därför anlitar många mig som professionell bröllopsfotograf för att fånga just dom där ögonblicken genom att ta kreativa, uppriktiga och vackra fotografier av bröllopsceremonin och mottagningen.

Fotograf bilder
Brud med sin bukett
Brud redo att gifta sig vid Madinat Jumeriah Beach Resort i Dubai, F.A.E.

Planering av bröllops händelserna är viktiga

Innan jag ens fotograferar ert bröllop, planerar jag med er i månader, före det faktiska bröllopsdatumet. Allt för att lära känna er som bröllopspar och förstå vad ni gillar, ogillar och vad er ultimata vision är, så att när bröllopsdagen kommer känns ni som par tillräckligt bekväma för att låta era sanna personligheter komma fram och lysa. Jag använder mig av både kamera på backen men även av drönare vid bröllopsfotograferingar (om bröllopsplatsen tillåter drönar flygningar).

När detaljer har överenskommits undertecknas ett standardavtal mellan bruden och brudgummen och bröllopsfotografen.

Fotograf bilder
Bröllopsgäster i hjärtformation i Tängsta

När er viktigaste dag är över bearbetas bilderna så snabbt som möjligt, jag som bröllopsfotograf och ni som gift par kommer att träffas för att gå igenom bilderna antingen online eller fysiskt och beställningsuppgifterna blir slutförda. En hög kundservicenivå är lika viktig efter evenemanget som innan den – goda kundrelationer enligt mig kan leda till att vi möts igen i framtiden för familjeporträtt och porträtt av era barn under de kommande åren.

För mig är det viktigt att berätta historier genom bilderna som jag fångar med mina kameror under er dag. Här kan du läsa hur en bröllopsfotografering går tillväga med mig.

Fotograf bilder
Helen Shippey fotograferar detaljer under ett bröllop i Kungsör, Västmanland, Sverige

Jag vill hitta detaljerna som modefotograf åt dig!

Som modefotograf för dina kollektioner är jag ansvarig för att fotografera dina kläder, accessoarer och modemodeller samt samarbeta med frisörer, mode-stylister, makeupartister och modedesigners. Som modefotograf kan du antingen anlita mig som frilans eller anställas av dig som är modedesigner, modepublikation, modehus, reklambyrå eller mode / skönhetsmagasin. Jag utgår alltid från Västerås, Sverige men reser ofta för just modefotograferingar till andra platser i världen som passar fotograferingen, mycket beroende på om det är vinter, vår, sommar eller en höst kollektion som skall fotograferas.

Fotograf bilder
Modefotografering i en öde by utanför Dubai, F.A.E.

Genom mina fotografier kan jag som din modefotograf skapa en viss aura och definiera vad skönhet och stil är. Ansvar innebär vanligtvis att sätta upp och köra fotograferingar, kommunicera med makeupartister och modedesigners för att bäst representera din vision och redigera fotografierna utefter slutresultatet du önskar.

Djupet i bilderna som fastighetsfotograf

Du känner säkert igen dig i att fastigheter är en mycket konkurrenskraftig bransch, fylld med ambitiösa agenter som letar efter nästa försäljning.

Som fastighetsfotograf handlar det om att sälja dina fastigheter och om att skilja dig från dina konkurrenter, och ett av sätten att göra det på är att ta vackra och lockande bilder av ett hem som är till salu.

Som fastighetsfotograf när du anlitar mig finslipar vi tillsammans på specifika detaljer du vill ha med eller så lämnar du över kreativiteten helt till mig för att det ska bli så smidigt som möjligt för dig.

Jag skapar kommersiella klickbara foton som skapar nyfikenhet för köpare och för dig som skapar fastighetsannonser. Professionell drönare använder jag mig väldigt mycket av då jag sett det skapar stort intresse med denna typ av bilder när man väljer fastighet. Men vad vill du få ut av dina fastighetsbilder?

Fotograf bilder
Hus taget med drönare i Sala, Västmanland
Hus som Peab har byggt i Sala, Västmanland, Sverige.

Fastighetsfotograferingar är en typ av fotografering som är något avskild från det mesta av den konstnärliga friheten. Jag som fastighetsfotograf erbjuder dig en välbehövlig tjänst för en mycket snabb bransch och som ska locka investerare. Men eftersom bilderna är tillfälliga och för det mesta inte har mycket sentimentalt värde kan jag som fotograf koncentrera mig på att producera en förstklassig produkt som kan dupliceras från en fotografering till en annan. Vad vill du veta inför din fotografering av dina fastighets objekt? Jag hjälper dig gärna, du kan boka mig här. Här kan du läsa mer hur jag kan hjälpa dig med drönarbilder.

Friheten att resa som resefotograf i Sverige & Världen!

Tips på att anlita mig som resefotograf: Resefotografering innebär att jag tar bilder som uttrycker ett områdes människor, kulturer, seder, landskap och historia. Men till skillnad från andra typer av foto uppdrag som mode, bröllop eller fastighetsfotografering är resefotografering svårare att tjäna pengar på. Som resefotograf blir jag anlitad genom tidningsuppdrag och stockfotografier. Men nu när stock fotografi marknaden har krympt använder fler och fler företag inom rese branschen influencers för att tjäna pengar som bloggning, kommersiella projekt och undervisning. Självklart kan jag hjälpa dig med reportage. Jag har stor erfarenhet av golf, lifestyle och mode resereportage bilder. Berätta dina ideér så kan vi skapa projekt tillsammans.

Fotograf bilder
Fotograf Helen Shippey i Abu Dhabi Grand Mosque, Abu Dhabi, F.A.E.

För dig som söker en karriär inom resefotografering kan det vara varierande inkomster beroende på de destinationer du besöker. En stor del av att göra en karriär av denna typ av fotografering är att nyttja marknadsföring på sociala medier, innehållsutveckling, förhandlingar och försäljning. Det första steget är dock att bara komma ut och ta några bilder i världen eller varför inte i vårt fina land – att ha en bra portfölj är nyckeln till denna genre av fotografering. För mig är det en livsstil och jag njuter väldigt mycket av att vara i naturen och fotografera eller att göra golf reportage då jag själv spelar golf. 

I min fina hemstad Västerås finns det många fina platser att besöka själv brukar jag fotografera väldigt mycket vid Björnön strax utanför Västerås, det är så nära jag kan både promenera och cykla ut dit.

Fotograf bilder
Naturbild från Björnön utanför Västerås, Västmanland, Sverige.

Många fotografkollegor använder konstgjord (fotoblixt) och / eller naturlig belysning för att ta bilder av olika människor, platser och saker i en mängd olika inställningar. Men smaken är som baken du använder det du gillar bäst. 

Uppdrag som Fotojournalist

Uppdragen jag får som fotojournalist är att fota och redigera bilder för att berätta en visuell historia och spegla det som händer i samhället och viktiga händelser i Världen. I Sverige har vi väldigt många duktiga kollegor till mig som jobbar heltid som journalister och som är skickliga på att tolka och kommunicera en händelse via ett fotografi. Ämnet kan variera mycket, hela vägen från social oro i ett främmande land, till frågor och händelser som sker på lokal nivå. Inget uppdrag är det andra likt.

Fotograf bilder
Bild från fotografering av Sveaskog i Skinnskatteberg, Västmanland, Sverige.

Som fotojournalist kan jag arbeta som frilansfotograf eller att vara anställd av fotobyråer, tidskrifter eller lokala tidningar. Sysselsättningsområdena inkluderar internet, tryck och tv.

Arkitekt, Exteriör & Interiör fotograf

På senare tid har det blivit många uppdrag som arkitektfotograf. Det jag kan hjälpa dig med som arkitektfotograf är att ta bilder av byggnader och strukturer i syfte att skildra dem så exakt som möjligt. Detta kan inkludera interiören eller extriören av alla strukturer – från ett bostadshus till världens högsta byggnad Burj Khalifa som jag fotograferat många gånger när jag bodde i Dubai, F.A.E..

Fotograf bilder
Världens högsta byggnad, Burj Khalifa, Dubai, F.A.E.

De flesta av oss tycker att byggnader är de viktigaste sakerna som arkitektfotografer tar bilder av, men andra strukturer kommer också under arkitekturparaplyet, såsom broar, monument, torn och väderkvarnar. Företag jag hjälpt är bl.a. PEAB, Sheraton och flertalet Golf klubbar runt om i världen. Finns det framtid som arkitekt fotograf?

Fotograf bilder
Det ikoniska Golf klubbhuset Al Badia Golf Club House, Dubai, F.A.E.

Utmaningar med arkitektfotograferingar

En av de största utmaningarna med denna typ av fotografering är att komponera bild kompositionen ordentligt. Tekniska problem måste lösas, till exempel att hitta den bästa utsiktspunkten för att visa massa och form eller leta efter det bästa sättet att skildra rumsdjup och klarhet. Till min hjälp använder jag mig av drönare i många uppdrag. Men nu till frågan Hur kan jag hjälpa dig med arkitekturfotografering? Boka ett möte med mig så kan vi diskutera hur vi kan samarbeta med varandra för bästa foto resultat.

Fotograf bilder
Bro i Dubai Sheikh Mohammed bridge
Sheikh Khalifa Bridge i Dubai, F.A.E.

Matfotografering med känsla

Jag tycker att matfotografering är en mycket specifik genre av fotografi – det är stilleben fotografering som används i kokböcker, bloggar, tidningar, sociala medier, annonser och på förpackningar. Den “viktigaste ingrediensen” är att fånga bilden på ett sätt som får dig som betraktare att vattnas i munnen. Tillsammans planerar vi en moodboard som består av: förståelse för ljuset, färgpaletter och stylingtrender samt din personliga touch i bilderna.

Bra att ha förståelse för matens olika attribut

För att arbeta inom detta område är det mycket viktigt med en god förståelse för maten man fotograferar, eftersom många matvaror lätt kan smälta eller vissna vilket kan göra det ganska utmanande att arbeta med.

När du anlitar mig som matfotograf arbetar jag vanligtvis i samarbete med art director, regissörer, matstylister, propstylister och assistenter.

Fotograf bilder
Från fotokursen med matbloggare på Jamie Olivers Restaurang i Dubai, F.A.E.

Jag har i Dubai utbildat flera mat bloggare i hur de skall ta bättre bilder på maten de lagar. Är du också intresserad av fotokurser med fokus på mat kolla gärna in mina fotokurser.

Sportfotograf på rätt plats

När tidningar och magasin anlitar mig som sportfotograf är den huvudsakliga uppgiften att fånga dom heta duellerna eller situationerna. När du anlitar mig är jag specialiserad på att ta bilder av idrottare och sportevenemang. Vid stora evenemang har jag som fotograf vanligtvis VIP-åtkomst, vilket ger mig den bästa utsiktspunkten för att vara på rätt platts vid rätt tidpunkt. Allt som sportfotograf är att ha timing.

Fotograf bilder
Sportfotograf -Chip spel från bunker i Dubai

När mina kunder anlitar mig som sportfotograf används bilderna vanligtvis för redaktionella ändamål och jag arbetar vanligtvis för tidningar, nyhetsbyråer eller sporttidningar.

Sportfotografering kan du också använda för reklamändamål, oavsett om det är att bygga ett varumärke eller att marknadsföra en sport. Dom flesta idrottsfotograferingarna är på frilans basis för publikationer och idrottslag. Uppdragen varierar beroende på vilken säsong det är på året. Men som sportfotograf har jag mest fotograferat rally, golf, fotboll och extremsports bilder. Men självklart kan du anlita mig som sportfotograf på den plats där du vill ha sport bilder tagna. För att diskutera vidare kontakta mig gärna.

Fotograf bilder
Alex Noren under fotografering på golfbana för Hublot
Professionella golfspelaren Alex Norén som är ambassadör för Hublot, fotograferad vid Ullna Golf & Country Club, Sverige.

Exempel på några varumärken som anlitat mig är: OMEGA Watches, Hublot, Sheraton, JA Resorts Hotels och några personer jag fotat är: Tiger Woods, Alexander Noren, Henrik Stenson, Johan Kristoffersson och Cardiff City. Kontakta mig gärna för att bolla dina idéer!

Läs mer om hur jag arbetar som sportfotograf.

Företagsfotograf & Branding

När du anlitar mig som företagsfotograf är det en av de mest givande men också mest utmanande genrerna som fotograf. Det här är det enda fotograferingsområdet som innebär att jag som din och ditt företags fotograf är helt ansvarig för hur ditt företag ska uppfattas och att bilderna ska bli en spegel av ert företag. Du har säkert slitit många år för att komma dit du är med företaget idag och det vill jag göra rättvisa med rätt bilder som representerar ditt företag och återspeglar de värdeord som ditt företag står för.

Fotograf bilder 
man i sin sko butik
Emad Karadza i sin sko butik i Arboga, Västmanland, Sverige

Bilderna skall berätta din företags story

För du som företagare vet säkert hur mycket story bilderna för ditt företag betyder i den snåriga djungeln digitalt och på sociala medier. Många av mina klienter är noga med att allt måste hanteras korrekt med deras bilder och förlitar sig på att jag som fotograf ska ta hand om dem hela tiden. Detta är vanligtvis mitt ansvar att ta fram kreativa ideér, men ibland arbetar jag med PR företag och reklambyråer som vill ha sitt att säga om dom kreativa idéerna som bilderna skall representera. 

Fotograf bilder
Företagsfotografering Skola Äventyret i Västerås

Hur lång tid tar en fotografering?

Den genomsnittliga tiden det tar när du anlitar mig för din fotosessionen är tre till fyra timmar kvalitetstid – det mesta av den tiden ägnas åt att sätta upp utrustning, skapa, och få personal avslappnade framför min kamera. Den faktiska tiden att ta bilder uppgår oftast till två timmars skapande men kan hålla på i dagar för stora produktioner. Varje företagsfotografering är unikt, och det är varje möte med nya företagare också.

Fotograf bilder
Fotograf Helen Shippey in action under en fotografering hos Viby buss i Arboga, Västmanland, Sverige

Ett fotouppdrag om dagen.

Jag planerar oftast bara in ett fotouppdrag per dag för att jag skall kunna lägga min själ och hjärta i just ditt fotouppdrag. Talande fotografier av ditt företag är inte alltid de enklaste att fånga, men utmaningarna är det som gör det så givande och tillfredställande för mig. En kreativ idé och vision för ditt företag kan förverkligas genom att kombinera tekniska färdigheter, företagskunskap och en god förståelse för ditt företag och min förståelse för företagande. Kontakta mig för att veta mer och boka!

Porträttfotografering med stil

När du bokar mig för en porträttfotografering fokuserar vi på att fånga vem du är för att det ska visa vem du är. Tillsammans kan vi också skapa bilder som är lite mer poserade om du hellre vill det. Vanligtvis är det porträttfoto med bara ansiktet i fokus jag fotograferar på ett konstnärligt sätt. Andra komponenter, som bakgrunder och rekvisita, är fortfarande synliga men är inte huvudfokus. 

Fotograf bilder
tjej poserar framför Eiffeltornet i Paris
En tjej jag fotograferar poserandes framför Eiffeltornet i Paris, Frankrike.

Jag hjälper dig posera

Jag som porträttfotograf använder ofta några extra minuter på att posera dig inför varje bild. Att vara uppmärksam på små detaljer, som en lätt lutning av huvudet, en mjuk blick eller en naturlig placering av händerna är nyckeln till att ta framgångsrika porträttfoton enligt mitt sett att se det.

Porträttbilder som berättar något om dig

När jag gör en porträttfotografering är det vanligtvis vanliga människor (inte modeller). Jag tycker om att spegla olika människors historier i mina bilder jag tar. Om du vill boka in en porträttfotografering kontakta mig så tar vi fram en idé åt dig.

Att hitta lugnet i naturen som Landskapsfotograf

Landskapsfotografering ger mig ett lugn och har gett mig många upplevelser när vi i vår familj bara kan njuta, observera djuren och naturen med våra kameror. Att njuta av naturen och elementen som finns i den som landskapsfotograf är en flykt från den stressiga världen för en stund.

Fotograf bilder
Pappa och dotter fotograferar solnedgången i Västerås
Kvälls fotografering utanför Irsta, Västmanland, Sverige.

Som landskapsfotograf vill jag helst inte ha några andra människor mer än vi i familjen, jag vill istället visa en ren skildring av naturen som saknar mänskligt inflytande. Funktioner som ljus, väder och starka landsformer brukar komma i framkant. Å andra sidan anser andra landskapsfotografer stadsmiljöer, industriområden, gårdsfält, fruktträdgårdar och trädgårdar som sin definition av ett landskap. För mig har alltid naturen varit en härlig plats att komma till och det kan också bara vara skönt att gå och plocka lite kantareller.

Fotograf bilder
Trattkantarell plockning i Västmanländska skogarna, Sverige.

Drönarfotografering inget för höjdrädda!

När jag blir anlitad som drönarfotograf tar jag bilder från luften med min professionella drönare. Att jobba med drönarfotografering är väldigt speciellt för att det är väldigt mycket lagar och regler att tänka på och vart man får flyga med drönare.

Kunder som anlitar mig som drönarfotograf jobbar som arkitekter, fastighetsutvecklare, entreprenad eller byggare. Det mina kunder oftast behöver hjälp med är att visa upp översiktsbilder över potentiella byggplatser eller när de marknadsför fastigheter men det har på senare tid också varit många förfrågningar inom solcells branschen.

Fotograf bilder
UAS pilot tjej som styr en drönare
Drönarpiloten /UAS pilot Helen Shippey ute och kör med sin drönare vid Rytterne utanför Strömsholm, Västmanland, Sverige

Jag tar gärna en diskussion med dig om ditt kommande projekt.

Vill du läsa mer om hur jag arbetar som drönarpilot?

Vad är ditt mål med dina bilder när du anlitar en fotograf?

Det är den perfekta frågan att börja och sluta med när du anlitar en fotograf för dina bilder? Det är den vanligaste frågan jag får när du som potentiell kund ska ta din vision och resultatet av dina bilder ända in i mål med ett slutresultat som känns bra. Jag har inte det billigaste priset som fotograf då jag hellre tar mig tid för dig och du får ett slut resultat som känns bra. Som fotograf följer jag SFF pris riktlinjer.

Du får en fotograf med erfarenhet och Mästarbrev i fotoyrket.

Det finns ingen brist på fotograf kollegor som tar bra bilder på marknaden. Vad som skiljer dem åt är erfarenheten och hur man löser olika situationer för att du som kund ska nå ditt mål och känna dig uppskattad. Jag vet att jag kommer göra allt och lite till för dig i vilken situation du än befinner dig i.

Kom ihåg att många fotografer är inriktade på en foto genre. Jag har valt att följa med på resan i livet och hela tiden utbilda mig och skaffa mig ny kunskap. För att följa dig på din resa och dina olika situationer du vill ha en fotograf som tar professionella bilder i. Tillsammans skapar vi minnen som består och gör skillnad för din verksamhet. Läs mer om varför du skall anlita en professionell fotograf.

Har du bestämt dig för vilken sorts fotografering du önskar?

När du har bestämt om jag är rätt fotograf för dig och ditt slutmål väljer du vilken typ av bilder du vill ha för att börja skapa ditt mästerverk från något av alternativen i den här blogg posten jag skapat åt dig för att berätta lite närmare vem jag är och hur jag arbetar som fotograf.

 

:heavy_multiplication_x:Shippey är en byrå- företagsleverantör för foto, video och drönarbilder i världsklass. 

-️Beställ nya bilder till sociala medier
-️Beställ drönarbilder/videos
-Beställ videointervjuer

KONTAKTA Helen Shippey
:point_right::skin-tone-2:hey@shippey.se

Helen Shippey

Helen Shippey

Helen Shippey har i 16 år arbetat heltid som fotograf både i Sverige & utomlands. Med både Gesällbrev och Mästarbrev i Fotografyrket. Hon har fotograferat presidenten Donald Trump, H.M. Drottning Silvia, Tiger Woods mfl. för att bara nämna några kända namn som har stått framför hennes kamera. Arbetat som marknadsförings chef i 7 års tid.
Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest

LÄS ÄVEN

Professionell Företagsfotograf Helen Shippey i Västerås

Fotografera i skymning i Västerås

Att fotografera i skymning skapar nästan alltid vackra bilder.  Det är ett super vackert ljus i skymningen precis innan solen går ner. Gyllene timmen (Golden Hour) ja, kärt barn har

studio fotografering med två människor

Bilder med attityd!

Vi önskar bilder med attityd! Fick ett telefonsamtal från Chef redaktören, Daniel Nordström på tidningen VLT, Mitt Media Bonnier News. Han skall tillsammans med Katarina Graffman starta en podcast och

Shippey levererar foto, drönarbilder och video i västerås, köping och mälardalen

Lek med slutartider i din kamera

Roligt att leka med slutartider med din kamera Du lär dig bättre när du har roligt. Därför vill jag uppmuntra dig till att gå ut och lek med slutartider. Träning

Drönar vy över ett arbetsfält

Drönarfotografering/filmning

Söker du en drönarpilot? Letar du efter en drönarpilot i Västerås och Västra Mälardalen? Då har du hittat rätt. Jag finns tillgänglig för olika drönar uppdrag både inom stillbilds fotografering

Bildbank Två killar på promenad i en backe bildbank

Egen företags bildbank

Din hälsa är viktig lika så en egen bildbank Visst kan du hålla med om att din hälsa är viktig för ditt välbefinnande det är även en egen bildbank för

Rally fotografering i skogen

Utmaningen med rallyfotografering

Vilka kamera inställningar för rallyfotografering? Rallyfotografering är super kul sommar som vinter, det är bara din klädsel som varierar. Att fotografera race, rally och rallytävlingar är inte alltid guld och

Följ Shippey för att få kontakt med våra uppdateringar

Oavsett om du är privatperson eller företagskund så är du välkommen att kontakta Shippey.

Prenumerera på Shippeys nyhetsbrev

Håll dig uppdaterad med spännande artiklar och nyheter.